Sastojci:
4 šoljice brašna
4 jaja
2 šoljice šećera
2 šoljice ulja
2 jogurta
prašak za pecivo
višnje (po želji)
400 gr čokolade
4 dcl mleka
400 grama kokosa
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Umutite sneg od belanaca.
Izmešajte brašno, jogurt, ulje, šećer, žumance i prašak za pecivo, te na lagano umutite sneg od belanaca.
Pleh premažite uljem i pospite brašnom pa sipajte testo.
Pecite desetak minuta, pa spustite i očišćene višnje. Pecite ukupno oko 40 minuta na 180 Celzijusa.
Otopite čokoladu s mlekom.
Kad se kolač ohladi, isecite ga na kocke, svaku umočite u otopljenu čokoladu, pa uvaljajte u kokos.
Izvor: Dnevno.hr
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.