Sastojci:

3 jaja

60 gr šećera

60 gr brašna

Za krem:

200 gr šećera

8 kašika vode

3 belanca

 Priprema:

Za koru, umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca muteći pa, kad bude penasto, dodajte jednu po jednu kašiku šećera.

Pecite u plehu sa pomašćenim i pobrašnjenim pek-papirom, na temperaturi od 180C stepeni, između 10 i 15 minuta.

Pleh izvadite na mokru, dobro isceđenu kuhinjsku krpu. Posle par minuta odlepite papir i koru premestite na čistu krpu i pažljivo zavijte u rolat.

U međuvremenu, u šerpici otopite na ringli šećer u vodi. 

Umutite belanca u sneg pa polako sipajte vreo šećerni sirup. Pojačajte brzinu miksera i mutite dok ne dobijete čvrst krem.

Premažite koru i savijte je u rolat. Dekorišite po želji.

Recept: Kika K. 

Izvor: Lepa&Srećna