Priprema:
Za koru, umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca muteći pa, kad bude penasto, dodajte jednu po jednu kašiku šećera.
Pecite u plehu sa pomašćenim i pobrašnjenim pek-papirom, na temperaturi od 180C stepeni, između 10 i 15 minuta.
Pleh izvadite na mokru, dobro isceđenu kuhinjsku krpu. Posle par minuta odlepite papir i koru premestite na čistu krpu i pažljivo zavijte u rolat.
U međuvremenu, u šerpici otopite na ringli šećer u vodi.
Umutite belanca u sneg pa polako sipajte vreo šećerni sirup. Pojačajte brzinu miksera i mutite dok ne dobijete čvrst krem.
Premažite koru i savijte je u rolat. Dekorišite po želji.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka