Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MNOGI MISLE DA JE MOJ POSAO TEŽAK ZA ŽENU: Zorka Inić - hirurgija kao porodična tradicija

Žene koje su obeležile istoriju na dubok, čak revolucionaran način, i danas inspirišu svojim delima, požrtvovanjem i hrabrošću. Magazin "Lepa&Srećna" vam u martu donosi specijal o 31 uspešnoj ženi iz istorije i savremenog doba, a danas vam predstavljamo Zorku Inić.

 Dr Zorka Inic (73).jpg Izvor: Dragana Udovičić

Doktor nauka Zorka Inić radi kao opšti hirurg u Institutu za onkologiju i radiologiju, i klinički asistent na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Autor je i koautor velikog broja radova u domaćim i međunarodnim časopisima. Učestvovala je na mnogim stručnim kongresima kod nas i u svetu, izlažući svoje radove koji su bili prihvaćeni. Član je Američkog udruženja kliničke onkologije (ASCO), Evropske škole onkologije (ESO), Evropskog društva za medicinsku onkologiju (ESMO) i Srpskog lekarskog društva.

"Moj put izbora životnog poziva trajao je dugo. Još za vreme studija asistirala sam ocu prilikom operacija i polako ulazila u svet hirurgije. U toku tog profesionalnog sazrevanja bilo je različitih komentara okoline. Naravno da i danas mnogi ljudi smatraju da je to težak posao za ženu, pre svega, zato što je teško uskladiti privatne i porodične obaveze s tako složenim životnim zanimanjem. Ipak, zahvaljujući dobroj organizaciji uspevam da uspostavim balans između porodičnog i poslovnog života", priča Zorka.

Tekst: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije