Nikola Rokvić danas stiže na grčko ostrvo Egina, posle najteže etape hodočašća na koje je krenuo pre više od 20 dana. On se iz Beograda uputio u manastir Svetog Nektarija pešice, sa ciljem da prikupi humanitarnu pomoć za dečje onkološke klinike.

Na putu je doživeo velika iskušenja, ali i mnogo prelepih trenutaka, poput onog kad mu se pridružio naš poznati glumac Ivan Bosiljčić. Mogao je i da nastrada, u napadu čopora pasa lutalica ili pri nezgodnom padu koji ga je zaustavio pred ulaskom u opasan deo šume.

Svi napori su urodili plodom i naš pevač i otac troje dece danas stiže na svoje odredište gde ga već čekaju žena i deca. Bojana Barović je ispratila muža na ovaj put, dovela decu u Makedoniju da provedu Uskrs s ocem i sad ga dočekuje na kraju njegovog velikog hodočašća. 

Da su je pitali - pre petnaestak godina - gde sebe vidi u ovom trenutku, sigurno ne bi mogla ni blizu da pogodi kako će izgledati njena sudbina. Tada je radila kao izuzetno uspešna manekenka, godinama nije bila u Srbiji. Zatekla se u zemlji zbog svadbe jedne prijateljice i tada bila pozvana u rijaliti program "Survivor". U njemu je upoznala Nikolu i tada su se zavoleli.

Ona smatra da je ovo bilo sudbinsko spajanje, a i Nikolina prvrženost porodici dokazuje to. Njihovi prvi poljupci, u zelenoj laguni na Filipinima, ostali su zabeleženi na snimcima skrivenih kamera. Uzbudljiva avantura im je izmenila živote. 

Ljubav su krunisali brakom, daleko od očiju javnosti, u manastiru Mileševa. Bojana je od starta umela da razume Nikolin žar, pa je podržavala njegove odlaske u manastire, crkve, na Hristov grob u Jerusalim.

Instagram / nikolarokvic Da li će Nikola Rokvić da se zamonaši?

Bila je spremna čak i da mu da blagoslov ako želi da se zamonaši, jer je videla tu njegovu želju. 

"Porodica je ipak moja kelija", zaključio je Nikola i traži sve načine da u svetovnom životu ispuni misije koje oseća da mu pripadaju. Susret sa suprugom i decom će sigurno biti jednako dirljiv poput onog za Uskrs, ako ne i više, a najlepše slike lepe Bojane Barović pogledajte u galeriji. 

Pročitajte i kako se Nikola hranio tokom svog puta i šta mu je najteže palo.

Instagram / bojanabarovic Lepa manekenka se posvetila porodici.

 BONUS VIDEO:

Nikola Rokvić pred sam kraj hodočašča dobio predivnu vest Instagram

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.