Nikola Rokvić je na hodočašću već duže od dvadeset dana, a na putu od Beograda do Egine imao je više izazova. Naš mladi pevač i otac troje dece je krenuo ka manastiru Svetog Nektarija Eginskog u Grčkoj. 

Pre par dana je doživeo opasan susret sa čoporom pasa, a od tada nije uspevao da ponovo vrati svoj mir i ravnotežu.

"Sve te neke situacije koje sam lagano prolazio prethodnih dvadeset i kusur dana, sada sam na njih gledao sa dozom dodatnog opreza i jednostavno nekog straha!", napisao je Nikola sinoć na Instagramu. Onda je opisao i novi izazov koji je mogao skupo da ga košta. 

"Današnji dogadjaj me je dodatno doveo u rizičnu situaciju, gde sam se sa izlizanim patikama za trčanje, peo mimo staze kroz šumu, jer mi je tako mapa pokazivala, pravac koji uopšte ne postoji… Ispred mene se našla jaka šuma, nekih 7 km, bez staze, puna kamenjara, rastinja… Razmišljao sam da li da se uputim i krenem direktno u šumu.

Hvala Bogu, uslikah mapu i snimih teren i poslah čoveku koji me je spremao i koji mi je velika podrška, kome bezrezervno verujem! Od njega dobih odgovor “Ne!!! Nikako, vraćaj se!!!“ U tom momentu, sam samcijat u šumi, rastinju, sa prethodnim strahovima još dodatno stečenim o pričama da ima i vukova, doživeh dodatni strah…
Pokušah da se spustim nizbrdo, patike istrošene, proklizah, padoh, ali srećom nisam se povredio!

Nekako se dokopah puta, par kilometara duže, ali je sigurnije… U momentu, svi strahovi su nestali… i oni koje sam imao do pre penjanja u šumu… Gospod je jednostavno dopustio situaciju opasnosti i pravog straha, da bi oni moji stečeni i imaginarni nestali…

Od tog trenutka sam osetio Božiju ljubav, rasterećen i oslobodjen od straha! I sve je bilo pesma… Dodjoh do vidikovca i videh kuda bih išao da sam krenuo duboko u šumu… ", piše Nikola.

Došao bi do klizišta i velikog uspona, rekao mu je prijatelj koji ga je spremao za ovaj put. Kad je video sliku, poručio mu je samo jedno: “Ne bi se, brate, vratio odatle”.

Nikolu je, u tom trenutku, obradovala i poruka jednog monaha sa Svete Gore, koja je glasila “iskušenja ima, znam, nečastivi te iskušava ali će pobeda biti sladja”. Pročitajte i šta Nikola jede na ovom teškom putu i pogledajte više njegovih slika u galeriji.

Instagram / nikolarokvic Da li će Nikola Rokvić da se zamonaši?

BONUS VIDEO: 

Tekst: Lepa&Srećna / J.G.