Za porodicu Marinka Rokvića novembar je tužan mesec, jer tada obeležava godišnjicu smrti legendarnog pevača. Slavica je na Instagramu objavila fotografiju sa mužem, na kojem su oboje nasmejani, mada je on vidno smršao.

"Otac je fizički stradao, ali se duhovno preporodio godinu dana pre smrti", opisuje period bolesti Marinkov sin Nikola. "Kad smo saznali dijagnozu, razumeli smo i da nema šansi za izlečenje.

Molio sam boga da prenese svu tu muku na mene, osećao sam da sam jači i spremniji."

Odnos između oca i sina je postajao sve bliskiji, kako je Nikola vodio Marinka sve dublje u veru tokom njegove bolesti, pripremajući ga sve ono što je dolazilo i borbu koja ga je čekala.

"Otac dotad nije živeo liturgijskim životom", ispričao je Nikola u emisiji "U krugu porodice". "Međutim, poslednjih godinu dana se njegov život promenio. Učio je od mene i mnogo toga uradio tokom svoje bolesti.

Marinko Rokvić crkveno venčanje sa Slavicom dva meseca pred smrt
Instagram / nikolarokvic 

Uspeo je da se totalno preobrazi duhovno, da se pomiri sa svim ljudima sa kojima je možda imao neke nesuglasice, životno se ispovedio i venčao se, u crkvi, dva meseca pred odlazak, sa mojom majkom", priseća se Nikola.

Noć pre odlaska, Marinko se pričestio i ujutru umro. Podsetimo, Nikola je bio taj koji je održao govor pred očevu sahranu. "Nijedna ružna reč, nijedna ružna reč, čak ni u poslednjim časovima ovozemaljskog života. Ostao si dostojan i gospodin, pravi gospodin. Pobedio si sebe, umro si i na kraju pobedio smrt.

slavica rokvic nikola marko misa mijatovic.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Ostaćeš, verujem, zapisan u večnosti", rekao je, između ostalog, Nikola nad očevim grobom.Govor možete pročitati u celosti, a u galeriji pogledajte fotografije sa ispraćaja velikog pevača na poslednji počinak.

Kurir / Zorana Jevtić Prijatelji i poštovaoci oprostili su se od pokojnog Marinka Rokvića.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Nikola Rokvić emotivnim video čestitao bratu rođendan Facebook