Nikola Rokvić je na hodočašću prema Egini gde će se pokloniti Svetom Nektariju, a na putu do Grčke beleži mnoge lepe, ali i opasne trenutke.

Meštani koje sreće na trasi kojom trči daruju ga čokoladama, a on se trudi da svaki detalj podeli na svom Instagramu. Međutim, juče je mogao opasno da strada.

"Jučerašnji dan je počeo veoma radosno, poletno sa puno pokretačke energije zbog ispunjenog prvog cilja ali kako to biva kada se dešavaju velike stvari, nekada radost ne ide bez iskušenja!", piše Nikola.

nikola rokvic-min.jpg
Instagram / nikolarokvic 

"Negde na polovini rute u sred pustare, nigde nikoga nije bilo kilometrima, naišao sam na čopor pasa lutalica…
Na ovom putu se svakodnevno srećem sa psima, navikao sam da zbog ranca i štapova neki laju, ali većina me prati druželjubivo kilometrima…

Juče je bilo drugačije… Već u samom startu sam video da nisu prijateljski nastrojeni!

Jedna ženka je od kada sam je prošao iskezila zube i počela da me napada… Za njom su krenuli i ostali psi… Pokušao sam da se branim štapovima ali oni nisu odustajali…

U trenutku pomislih, skočiću na njih i krenuti u kontra napad, uz jako dranje i režanje na njih, misleći da ih uplašim… U tom trenutku počinje bukvalno borba za život… Njihov bes je postao sve veći i veći…

Sa svih strana su me napadali, srećom nije ih bilo iza ledja pa sam uspevao nekako štapovima da ih zaustavljam… Njih 6, 7 su neizmenično trčali ka meni zabadali se u štapove i nisu odustajali… Ženka je bila najagresivnija, sa iskeženim zubima, veoma strašna situacija…

Par minuta je trajao napad gde sam sve pokušao i ništa nije vredelo… Rekoh gotovo, izujedaće me…
U jednom momentu, ne znam odakle mi, samo sam umilnim glasom rekao MIR, MIR, dobro je, sve je u redu, dosta je bilo… Smireno i ponizno sam napravio pokret telom kao da ću da se sagnem i zamolim za MIR!
U sekundi, svi psi su u isto vreme pognuli glave i uši i napad je stao… Veoma strašna situacija, hvala Bogu da je prošlo kako je prošlo!!"

Prema Nikolinim rečima, za njega je ovo nova naučena lekcija, a poručuje da se na bes nikada ne ide besom. Pročitajte i zašto kaže da njegove pesme ne treba da puštate deci, a u galeriji pogledajte slike sa njegovih hodočašća.

Instagram / nikolarokvic Da li će Nikola Rokvić da se zamonaši?

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana! 

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.