Nikola Rokvić se sprema za poslednju etapu svoje misije pa je na Instagramu objavio da se njegov cilj nazire.

On je na hodočašću na koje je krenuo iz Beograda do Egine, a na putu do manastira u Grčkoj je proveo više od 20 dana. Sutra bi trebalo da stigne do Svetog Nektarija Eginskog.

"Sutrašnji dan je po kilometraži najzahtevniji, oko 57 km distanca!", naveo je na svom Instagramu Nikola kojeg hiljade ljudi prati i podržava. Naš pevač i otac troje dece se sreo sa raznim iskušenjima na putu, ali je samo neke od njih je opisao.

Tako je doživeo veliki strah kad ga je napao čopor pasa lutalica, a onda i pad na ulasku u gustu šumu. Imao je mnogo više radosti nego nevolja, a naročitu je doživeo kad ga je posetio Ivan Bosiljčić i s njim proveo jedan dan na putu.

Nikola Rokvić nastavlja svoj nepovređen u nezgodama i okrepljen podrškom, a na grčko ostrvo će stići na praznik sveca po kojem nosi ime.

"Letnji" Sveti Nikola se slavi 22. maja, u znak sećanja na dan kad su mu mošti prenete u grad Bari u Italiji gde i danas počivaju.

Na ovaj praznik, mnogi Srbi slave preslavu, a Sveti Nikola se smatra zaštitnikom mornara, brodara i svih putnika. Pogledajte i galeriju slika Nikole Rokvića na hodočašćima i pročitajte kako se on hrani na ovom dugačkom putu.

Instagram / nikolarokvic Da li će Nikola Rokvić da se zamonaši?

BONUS VIDEO:

Nikola Rokvić Instagram/nikolarokvic

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J.G.