"Srećna sam kada sa čovekom koga volim leškarim na trosedu, u kasno popodne, kada čitamo, ili se smejemo. I ništa nam više nije potrebno."

Ovim rečima je Aleksandra Kovač svojevremeno opisala svoju ljubav sa Romanom Goršakom, sa kojim slavi i 25 godina godina zajedničkog rada. Prema njenim rečima, čovek sam kroji svoju sreću, uspehe, ali i neuspehe. Samo je pitanje šta želite od života.

Ćerka čuvenog kompozitora Kornelija Bate Kovača, Aleksandra je odrasla uz roditelje koji su se neizmerno voleli, ali se posle dugog braka ipak razveli. Možda delom i zbog toga,  Batina mezimica Aleksandra je odlučila da sa Romanom ne izgovori sudbonosno "da".

"S obzirom na to da živimo u 21. veku, prošlo je doba kada je za ženu bilo najbitnije da se uda", objasnila je muzičarka svojevremeno. Po njenom mišljenju, za pripadnicu lepšeg pola u Srbiji je mnogo bitnije da se osamostali, završi škole, izdržava samu sebe i pravi kvalitetne izbore u životu.

"Ljubav je nešto što treba da pokreće, ne sputava", kaže Aleksandra. "Meni lično daje podstrek i snagu da se borim. Činjenica kako imam podršku osobe koja mi najviše znači na svetu je dovoljna."

Vreme je najvrednija stvar koju imamo, a često ga uludo trošimo. Iskoristite ga da nekog volite, ljubite, milujete", poručila je.

Izvor: Lepa&Srećna