Maline čuvajte u frižideru, ali neoprane, do trenutka kad ih odlučite iskoristiti. Što su manje vlažne, manje su šanse za rast plesni. Bobičasto voće možete oprati u posudi hladne vode s malo sirćeta jer će ono uništiti bakterije i sprečiti nastanak plesni.

VIŠE: Višestruka korist zamrznutih malina

Nakon što 'okupate' sočne bobice, isperite ih u cedilu pod hladnom vodom kako ne bi ostao ukus sirćeta. Ali dokle god su vlažne postoji opasnost od stvaranja plesni pa ih je potrebno osušiti. 

Trik koji preporučuje Yahoo Food pomalo je neobičan: u sušilo za salatu stavite prvo nekoliko papirnatih ubrusa na dno, a potom složite bobice. Poklopite pa zavrtite nekoliko puta, a ubrusi će upiti višak vode.

Ako želite da ih zamrznete za zimske dane i ukusne deserte, posložite ih na poslužavnik, stavite u zamrzivač i, nakon što se smrznu, sortirajte u kese kako se ne bi zalepile.

Izvor: tportal.hr