Najlepša farbana jaja za Uskrs su ona skuvana sa ljuskama crnog luka, tvrde mnoge naše čitateljke, piše Lepa & Srećna.

Međutim, svi vole i kad se tradicionalni recept malo dopuni, naročito ako se uz prirodne boje može dobiti i neka nova, lepa šara.

Nama se dopao predlog simpatične ruske blogerke Elene, koja je recept dobila od svoje bake. Elena pripremi različite biljke i cvetiće, baš kao i mi, ali uz to obavezno koristi i neobične tračice od čipke ili pletiva, ali i pirinač i drugo zrnevlje.

Posebno dekorativnu šaru dobije tako što običan kanap obmota oko jajeta nekoliko puta, a pirinač daje sitne pege tako da jaja deluju veoma prirodno.

Poseban efekat Elena dobija zahvaljujući listovima fizalisa (peruanska jagoda). Oni ostavljaju otisak nalik mermernim šarama, a kako kaže ruska blogerka, sličan izgled može se postići i listićima lukovine.

Što se tiče postupka, isti je kao onaj koji praktikuju naše domaćice - željeni detalji se pritisnu uz koru jajeta pa se pažljivo jaje uvuče u najlon-čarapu. Stegne se kanapom s jedne i s druge strane i sve je spremno za kuvanje u lukovini.

KAD JE USKRS 2019. GODINE: koliko traju praznici (KALENDAR I NERADNI DANI)