Najlepša farbana jaja za Uskrs su ona skuvana sa ljuskama crnog luka, tvrde mnoge naše čitateljke, piše Lepa & Srećna.
Međutim, svi vole i kad se tradicionalni recept malo dopuni, naročito ako se uz prirodne boje može dobiti i neka nova, lepa šara.
Nama se dopao predlog simpatične ruske blogerke Elene, koja je recept dobila od svoje bake. Elena pripremi različite biljke i cvetiće, baš kao i mi, ali uz to obavezno koristi i neobične tračice od čipke ili pletiva, ali i pirinač i drugo zrnevlje.
Posebno dekorativnu šaru dobije tako što običan kanap obmota oko jajeta nekoliko puta, a pirinač daje sitne pege tako da jaja deluju veoma prirodno.
Poseban efekat Elena dobija zahvaljujući listovima fizalisa (peruanska jagoda). Oni ostavljaju otisak nalik mermernim šarama, a kako kaže ruska blogerka, sličan izgled može se postići i listićima lukovine.
Što se tiče postupka, isti je kao onaj koji praktikuju naše domaćice - željeni detalji se pritisnu uz koru jajeta pa se pažljivo jaje uvuče u najlon-čarapu. Stegne se kanapom s jedne i s druge strane i sve je spremno za kuvanje u lukovini.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka