Predstavljamo vam jednostavnu i sasvim drugačiju tehniku za farbanjeuskršnjihjaja - originalna japanska tehnika šibori, piše Lovesensa.

Šibori je japanska tehnika farbanja tkanine, ali sigurno će vam se dopasti i njena primena pri ukrašavanju jaja za Vaskrs.

Možda deluje komplikovano i, na prvi pogled, čini se kao da je potrebna velika veština sa četkicom da bi se napravile ove originalne šare. Međutim, iznenadićete se koliko je zapravo šibori tehnika jednostavna i zanimljiva.

Šibori znači - uvrtati! Za ukrašavanje šibori jaja potrebni su vam: boja za jaja po ukusu, alkoholno sirće, krpice ili filter-papir za kafu i gumice za tegle.

Svako jaje obmotajte krpicom ili filterom za kafu, a vrh zavežite gumicom. Čitavo jaje čvrsto obmotajte gumicama za tegle ili koncem, u zavisnosti od toga kakvu šaru želite da dobijete.

Razmutite boju za jaja prema uputstvima na pakovanju pa je polako sipajte špricem ili pipetom po jajima i to mestimično više i manje. Ostavite ih da se osuše oko sat vremena, pa poskidajte gumice i odmotajte jaja. Premažite jaja uljem da istaknete boje i istrljajte. 

Svaka šibori šara je jedinstvena i to je ono što najviše oduševljava

Pogledajte slike i video snimak za šaranje jaja u šibori tehnici!

Izvor: Lovesensa