Brajan Džonson (45) je milijarder koji ulaže u najmodernije i revolucionarne tretmane za podmlađivanje, sprovodeći pritom i istraživanja o tim procedurama i njihovim efektima.

On troši oko dva miliona dolara godišnje na razne antiejdžing terapije i kaže da uspeva da vrati svoj "biološki sat" unazad.

Biološka starost je prilično difuzan pojam, koji počiva na ideji da se ona razlikuje od realnog broja godina - tako Brajan kaže da njegovo srce "ima 37 godina", dok mu pluća imaju kapacitet kao kod osamnaestogodišnjaka.

Sad je na Instagramu objavio da se podvrgao novom postupku, koji za cilj ima podmlađivanje zglobova. Cilj je da se oni vrate na stanje u kom su bili kad je imao 18 godina, a terapiju je primio na renomiranoj klinici čiji su vlasnici Tajger Vud i Džastin Timbelejk. 

Ova revolucionarna metoda podrazumeva ubrizgavanje matičnih ćelija koštane srži u ramena, kukove i kolena. "Ubačeno je ukupno 300 miliona matičnih ćelija koje su prikupljene od mladih Šveđana", navodi Brajan.

"Zglobovi nam se degenerišu kako starimo, propadaju kolena i kukovi, što dovodi do bolova, ukočenosti i ograničenih pokreta", piše Brajan Džonson na svom Instagramu. On kaže da još nema neke velike probleme, ali oseti povremeno slabe bolove. "Zato sada istražujemo da li možemo da vratimo vitalnost i da umanjimo buduće propadanje", objašnjava bogataš.

Prethodno je detaljno provereno stanje ovih zglobova pomoću magnetne rezonance (MR), a nakon injekcija, krv je poslata na analizu u Švedsku gde će se analizirati hormoni, upalni procesi i DNK biomarkeri za dugovečnost. Za šest meseci će se stanje zglobova opet proveriti pomoću MR, a Brajan se nada da će za 12 meseci progres biti evidentan.

Pročitajte i koji suplement se sve češće uzima za bolje pamćenje.

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.