Svi se šale kako je poza "noge na zidu" postala popularna zato što je toliko laka da možete da listate TikTok dok uživate u njoj. Međutim, koliko god da deluje bezazleno, ova vežba može da ima brojne zdravstvene prednosti. Zato nije ni čudo što su tiktokerke njome oduševljene.

Najbolje je da je izvodite na podu, mada možete da legnete i na krevet, pod uslovom da vam je dušek dovoljno čvrst. Pod kukove možete i da stavite tanko ispresavijano ćebe, a noge podignite i oslonite pete i listove na zid.

Ako možete da se primaknete dovoljno, prislonite i butine. Ovo je idealna poza za oslobađanje nogu od umora i otečenosti, a ubrzava limfnu drenažu i cirkulaciju krvi.

Podignute noge odlične za cirkulaciju Tiktok/morgsleefit

"Ja radim ovo svakog dana", kaže jedna tiktokerka, "nekad samo 15 minuta, nekad punih pola sata. Najvažnije mi je što se oslobodim anksioznosti i mnogo bolje spavam."

Prema rečima Aniše Joši, britanske doktorke osteopatske medicine, ovaj položaj može da olakša bolove i napetost u lumbalnom delu leđa, a kod pacijenata primećuje i olakšanje stomačnih tegoba.

Izvor: Lepa&Srećna