Slučaj pacijenta (46) koji je primljen u nedelju u ambulanti u Zemunu, sa lakšim simptomima korone, a u sredu umro neposredno nakon prijema u "Batajnicu", uznemirio je zaposlene u ovoj kovid bolnici, ispričala je direktorka Tatjana Adžić Vukičević.

"Simptomi su bili kao i kod svih drugih bolesnika – povišena temperatura i bolovi u mišićima", rekla je doktorka u Jutarnjem programu RTS. "Međutim, tri dana kasnije je došlo do rapidnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja i došao je u bolnicu."

Prema njenim rečima, kad se javio u prijemno-trenažni centar, došao je praktično iz kreveta - u šortsu i majici. Imao je potpuno normalan snimak pluća i potpuno uredan EKG zapis i urednu laboratoriju osim nešto povišenog nivoa hemoglobina. "Za brigu je bilo to je što nismo mogli da nađemo nijedan palpabilan puls", opisala je direktorka. Nekoliko minuta nakon toga, ističe, ruke su mu pocrnele i prebačen je u jedinicu intenzivnog lečenja.

Reanimacija je rađena 52 minuta, ali lekari nisu dobili ovu bitku. "Ja sam zamolila kolege iz radiološke službe da se, preminulom pacijentu, uradi skener koji je pokazao difuzne trombove, znači svuda ishemijske promene – od glave, pluća, stomaka, gorih i donjih ekstremiteta. Prvi put sam od kada radi kovid bolnica u Batajnici, za ovih 15 meseci, naložila da se uradi sudska obdukcija", naglasila je Adžić Vukičevićeva.

Izvor: Lepa&Srećna