Pandemija korone je na samom kraju, nadamo se svi, ali vi se još osećate umorno, nemate dovoljno energije, čak i ne spavate kako treba? Da li je zaključavanje odnosno nepopularni "lokdaun" ostavio posledice na vaše zdravlje?

Ako ste često znali da popijete čašicu viška, tešili se jakom hranom i zatrpavali neraspoloženje slatkišima, moguće je da vam jetra ne funkcioniše baš najbolje.

Ono što treba da vas ohrabri jeste činjenica da je jetra zaista otporan organ i da joj je dovoljno samo malo pažnje pa da ona ponovo uspostavi bolje funkcionisanje.

Unesite promene u svoj stil života i već za nedelju dana ćete primetiti razliku.

Ovaj poveliki organ skriven ispod desne strane rebara neprekidno filtrira krv i odstranjuje toksične materije iz nje. Jetra odraslog čoveka je teška oko 3 kilograma i procenjuje se da je, u svakom trenutku, u njoj oko 13 odsto njegove krvi. Dakle, bez nje, nema života.

Ako joj, uz čitav njen "posao", dodate i višak alkohola, šećera i holesterola, a ne pružite joj san i odmor, dolazi do zadržavanja masti u njoj.

Primenite u narednih sedam dana sledeći detoks program: prestanite sa pijenjem alkohola, jedenjem prerađene hrane, izbacite i šećere i žitarice. Uvrstite u svoj jelovnik što više kupusnjača (kupus, kelj, karfiol, brokoli), zelenog povrća, semenki i bobičastog voća.

Sastojci iz ove hrane pomoći će da se jetra sama obnovi i eliminiše toksine.

Izvor: Lepa&Srećna