Tanke, zlatne niti koje obavijaju kukuruz u klipu sadrže dragocene materije! Poznate su pod nazivom kukuruzna svila, a nju su koristili još Indijanci, navodno hiljadama godina, u lekovite svrhe.

U kukuruznoj svili ima kalijuma, kalcijuma, kao i vitamina B2, C i K. Čaj pripremljen od nje ima efekat snažnog diuretika i može značajno da uveća količinu vode koja se izbaci iz tela za 24 sata.

Ne samo da se time može vizuelno smanjuju svi obimi - recimo, za neki značajan događaj, već se ovim lakše odstranjuju i toksini iz organizma.

Ovaj napitak može da pomogne i pri kontroli visokog krvnog pritiska. Početna istraživanja su pokazala da već za nekoliko sati može doći do njegovog obaranja, što je veoma značajno za zdravlje srca. 

Pojačano izlučivanje urina ima blagotvoran efekat kod svih urinarnih infekcija. Čaj od kukuruzne svile naročito može biti koristan za sve koji pate od displazije prostate. Ipak, pacijenti koji boluju od kamena u bubregu moraju strogo da se drže preporuka svojih lekara kad je reč o konzumaciji ove biljke. Takođe, trudnice ne smeju da koriste ovaj čaj bez savetovanja sa doktorom.

Izvor: Lepa&Srećna