Nemački nobelovac Oto Hajnrih Varburg otkrio je osnovni uzrok nastanka raka.
Osnovni uzrok raka službeno je otkriven pre 1923. godine, a pronalazač je 1931. godine za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svetu zna za to, jer je ta istina, nažalost, sakrivena od javnosti.
Godine 1931. nemački naučnik Oto Hajnrih Varburg (1883-1970) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat antifiziološkog načina života.
Antifiziološkim načinom ishrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo snabdevenu kiseonikom. Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a pomanjkanje kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.
Dr Varburg je rekao: "Manjak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo”.
Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika, imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika.
“Oduzmete li zdravoj ćeliji 35 odsto njenog kiseonika, možete je pretvoriti u ćeliju raka za samo dva dana”, tvrdio je dr Varburg.
“Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali tumorske ćelije mogu da žive bez njega. To je pravilo bez izuzetka”.
U svom delu “Metabolizam tumora“ dr Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kiseonika).
Otkrio je da su tumorske ćelije anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu da prežive u visokoj koncentraciji kiseonika.
Tumorske ćelije mogu da prežive samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika.
PROČITAJTE JOŠ: ŠTA POZNATI SRPSKI ONKOLOG KAŽE O NOVOM LEKU ZA RAK: evo koje tumore će moći da leči nova vakcina za karcinom
Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje. Tumorske ćelije žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.
Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi o toga šta jedemo.
Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.
Naše ćelije, da bi mogle uspešno da funkcionišu, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7.
Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost.
Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo.
Kliknite OVDE da pročitate koja hrana zakiseljuje telo a koja hrana alkalizuje!