Današnje stresno vreme, kada smo usmereni na posao i preokupirani svakodnevnim obavezama, preostaje nam malo ili gotovo nimalo slobodnog vremena za sebe, pa se pojavljuje sve više bolesti do kojih dolazi usled pada imuniteta, piše Lepa & srećna. Koliko će vaš organizam biti zahvaćen nekom bolešću i kako će se boriti, prvenstveno zavisi od vašeg imunskog sistema. Dakle, prvi cilj je poraditi na njegovom jačanju i sprečiti bolest. Pritom je najsigurnije da se poslužite moćnim prirodnim proizvodima, čije je blagotvorno dejtvo odavno dokazano.

Ako često patite od prehlade (više od 4-6 puta godišnje) ili verovatnije od obnavljanja hronične bolesti, na primer, bronhitisa ili herpesa na usnama, i brzo se umarate – to je već znak za uzbunu. Alergijske bolesti se takođe smatraju oboljenjem imunskog sistema. Ukoliko želite da obezbedite dobro zdravlje, utoliko je najvažnije da izgradite jak imunski sistem. 

PROČITAJTE VIŠE:LEČENJE VOĆEM: 3 top recepta sa šljivama za vaše bolje zdravlje

Da bi vaš organizam bio u stanju da se izbori sa izazivačima bolesti, morate mu stvoriti adekvatne uslove, u vidu raznovrsne ishrane i urednog načina života (dovoljno sna i odmora, što manje stresa, bez duvana i alkohola). Imunitet često slabi usled nedostatka vitamina i minerala. Vitamin C se smatra jednim od najvažnijih za prevenciju oboljenja, kao i za smanjenje oštećenja kada je bolest već nastupila.

Naš imunski sistem je odgovoran za sve bolesti – od obične prehlade, do težih, pa i malignih oboljenja. Iako je način odgovora našeg odbrambenog sistema zapisan u genima, on se prilagođava uslovima u kojima živimo.

Imunitet mora da bude u ravnoteži da bi nas upešno branio od infekcija. Svako narušavanje imuniteta dovodi do narušavanja opšteg zdravstvenog stanja; češće su infekcije, javlja se alergija koja do tada nije postojala, pa čak i maligne bolesti.

Zbog čega imate slab imunitet - pročitajte OVDE!