Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAJ ČAJ SMANJUJE RIZIK OD TEŠKIH BOLESTI: Kinezi ga piju svakog dana, a pomaže kod brojnih boljki

Ovaj čaj je bogat antioksidantima i smanjuje rizik od nastanka raka, a evo kako treba da ga pijete!

  Izvor: Shutterstock

Istraživanja pokazujuda mača čaj može da smanji rizik od pojave dijabetesa 2 i ojača krvne sudove štiteći tako organizam od fatalnih bolesti.  Ovaj čuveni zeleni prah koji se pravi od celog lista zelenog čaja specijalnim postupkom koji omogućava da se sačuva veliki procenat hlorofila i otud ovom čaju tako fantastična, jarka zelena boja.

Možda će vas zanimati

Mača čaj je odavno poznat u japanskoj tradiciji, gde su ga monasi koristili tokom meditacije. Kinezi su, naravno, poželeli da se okušaju i u ovoj konkurenciji, jer je i kod njih kultura pijenja čaja veoma ukorenjena. Međutim, poznavaoci objašnjavaju da njihov mača čaj nema tako jarku boju, a granulacija onemogućava da onako lepo peni kao kad se sprema japanska vrsta.

Međutim, i jedan i drugi prah su mnogo bogatiji antioksidantima i polifenolima u većoj meri nego zeleni čaj, što ih čini ključnim saveznikom dobrog zdravlja. Visok nivo antioksidanata jača zdravlje krvnih sudova, a pomažu da se u jetri razviju enzimi za eliminisanja toksine iz tela.

Takođe, bolje će vas razbuditi od kafe, a nova istraživanja potvrđuju da smanjuje rizik od  dijabetesatipa 2. U vruću, ali ne provrelu vodu sipajte 2 grama mača praha i mešajte dok ne zapeni. Nemojte da pijete više od 2 šolje na dan.

Razlika između običnog zelenog čaja i mače je u tome što prvi prelijete vodom, ostavite da stoji pa procedite. To vam je, kažu ljubitelji, kao da skuvate spanać u vodi, procedite, bacite spanać i pijete vodu. Sa mača čajem nije tako. Tu se ništa ne cedi  - pijete i vodu i čaj istovremeno!

Pročitajte i ovo

Izvor: Lepa & srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije