Rak pluća je opaka bolest koja pogađa ljude širom sveta, a evo koja joj hrana pomaže da se razvija, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI VAS DORUČAK UBIJA: ovo doručkuje pola sveta, a ne znaju da takav obrok razara zdravlje

Studije pokazuju da žene koje često jedu crveno meso imaju veće šanse da obole od raka oluća. Preterivanje u namirnicama koje sadrže zasićene masti (jaja, sir, masno meso, puter, kokosovo ulje) takođe je veliki rizik za dobijanje opake bolesti.

PROČITAJTE JOŠ: 3 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu što češće

Kako biste smanjili rizik od raka pluća u jelovnik ubacite ribu, piletinu, mahunarke, zdrave masnoće, poput maslinovog ulja. Izbegavajte mesne prerađevine, a u ishranu ubacite što više organskog voća i povrća.

Izvor: Lepa & srećna