Urinarne infekcije su prava noćna mora, a tokom leta su veoma česte. Srećom , postoji način da ih izbegnete.

Upale urinarnog trakta se javljaju kada bakterije dospeju u bešiku i tu se razmnožavaju velikom brzinom. Nažalost, mnogi posetioci bazena se ne tuširaju neposredno pred ulazak, čak ni ako su prethodno imali napornu fizičku aktivnost. Sav taj znoj, prljavština, masnoća i proizvodi za negu umanjuju moć dezinfekcionog sredstva u bazenu, na bazi hlora.

Kako da se zaštitite od urinarnih infekcija na bazenu?

Da biste izbegli neprijatnosti, potrudite se da prilagodite ponašanje uslovima na bazenu gde boravite. Najvažnije je da se fokusirate na 3 stvari:

1. Tuširanje

Pre svakog ulaska u bazen istuširajte se u trajanju od 60 sekundi. Samo jedan plivač može da unese milijarde mikroba u vodu, uključujući i fekalne čestice. Dakle, higijena je prioritet!

2. Presvlačenje

Kada izađete iz vode, najbolje bi bilo da u što kraćem periodu promenite kupaći kostim. Obavezno obucite suv, jer će se bakterije lakše razvijati u vlažnoj tkanini. Trudite se da ne sedite na ivici bazena i da preko ležaljke uvek stavljate peškir kako biste smanjili verovatnoću da se zarazite bakterijom.

3. Testiranje

U prodaji možete da pronađete različite test trake koje će pokazati da li je voda dovoljno hlorisana. Ukoliko je nivo hlora ili pH u bazenu nizak, velika je verovatnoća da ćete dobiti urinarnu infekciju i zato bolje da preskočite uživanje u vodi tog dana, dok se situacija ne promeni.

Pogledajte i šta pomaže kod hroničnih upala bešike.

BONUS VIDEO:

POGREŠNO KORIŠĆENJE KLIMA UREĐAJA IZAZIVA BOLESTI I INFEKCIJE! Stručnjaci savetuju na koji načn upotrenljavati rashladne uređaje! Kurir televiija

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.