Letnje vrućine, koje se približavaju, zahtevaju da se više hidrirate i kako bi telo lakše podnelo toplotu. Ako ne pijete dovoljno vode tokom dana, pokušajte da je aromatizujete, tako će vam postati prijatnija i "ukusnija". Dodajte neke od sledećih namirnica:

1. Krastavac

Iseckajte krastavac na kolutiće i prelijte ih vodom. Nakon pola sata, primetićete da se ukus promenio i da ste dobili napitak koji je pravo letnje osveženje.

Krastavac u vodi
Foto: Shutterstock Krastavac u vodi

2. Đumbir

Đumbir je idealna opcija za sve koji vole laganu začinjenost i ljutkast ukus. Dovoljan je mali komad đumbira. Usitnite ga i stavite u 1 litar vode. Dodaće mu blagu aromu i voda će biti prijatnija za piće.

3. Nana

Kako tokom zime rado uživate u mirisu nane, ova biljka je pogodna i za letnje napitke. Dodajte je u limunadu ili u čašu sa običnom vodom. Najbolje bi bilo da uberete sveže listiće. Jednostavno se gaji, uspeva čak i na terasi, a idealna je opcija kao začin za hranu i piće.

Aromatizovana voda
Foto: Shutterstock Voda sa nanom i limunom

Trudite se da tokom dana popijete što više tečnosti, kako biste se osećali sveže i imali dovoljno energije. Aromatizovana voda će vam u tome pomoći.

Pogledajte i 10 najgorih napitaka koji blokiraju gubitak kilograma.

BONUS VIDEO:

Limunada sa kokosom Instagram/foodingwitme

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.