Čišćenje kuće je posao koji svi moramo da obavljamo. Usisavanje, brisanje prašine se tu podrazumeva, ali osobe koje su opsednute higijenom svakoga dana rade stvari koje su većini nezamislive. 

Svakodnevno menjaju kuhinjske krpe

Sasvim je logično da svakodnevno perete krpe kojima brišete sto ili uklanjate masnoće. Međutim, ako krpom samo držite čajnik, ili džezvu za kafu, nije neophodno da ih stavljate odmah na pranje. Menjanje krpa svaki dan ima smisla samo ako imate veliku porodicu i kuhinja je mesto u kojoj se uvek nešto dešava. Isto važi i za peškire za ruke u kupatilu. Ipak, postoje osobe kojima je nezamislivo da ruke dva puta brišu istim peškirom.

Čiste kadu

Ponovo - ako je porodica velika, onda ovo može imati smisla. Ili ako u kadi operete šape svom ljubimcu nakon šetnje. Ako jedna ili dve osobe koriste kupatilo, onda se ovo čini kao preterivanje. Ipak, korisno je da se obrišu popločani zidove nakon tuširanja - na taj način ćete spasiti kupatilo od buđi.

Dezinfikuju radne površine u kuhinji

Ovo je opravdano samo ako svakodnevno spremate meso ili ribu, iz kojih bakterije nastoje da se šire po kuhinji. U suprotnom nema potrebe za totalnom dezinfekcijom. Važno je samo zapamtiti da postoje stvari koje se ne mogu stavljati na radne površine u kuhinji - torba za kupovinu kada dođete iz nabavke, novčanik, telefon.

Brišu ogledala

Naravno da je lepo da je ogledalo bez mrlja i čisto, ali nema potrebe da ga brišete baš svakoga dana.

Pet stvari koje pedantne osobe rade svakog dana
Youtube/Printscreen/RavenElyse 

Brišu frižider

Stručnjaci kažu da ako ništa niste prosuli unutra, onda možete da perete frižider i zamrzivač svaka tri meseca. Isto važi i za rernu. 

Tekst: Lepa&Srećna