Kiselost limuna i svež miris mogu da učine čuda u vašem domu, od kuhinje do kupatila.

Poliranje

Da biste posvetlili aluminijumske tiganje, isecite limun na pola i protrljajte presečenom stranom preko unutrašnje i spoljašnje strane tiganja. Ne ispirajte, već obrišite mekom krpom. Koru iskoristite za poliranje hromiranih slavina i ormarića. Istrljajte koru preko metala, isperite hladnom vodom i osušite mekom krpom.

Uklanjanje kamenca

Naslage minerala iz vode mogu da začepe aparate za kafu, pa čak i da učine da pića imaju neobičan ukus. Očistite ih svakog meseca dodavanjem pola šolje limunovog soka u uređaj zajedno sa malo ključale vode. Pokrenite kompletan ciklus kuvanja, a zatim još jedan sa običnom vodom.

Četiri načina da koristite limun za čišćenje kuće
YouTube/Screenshot/Evolving Table 

Uklanjanje mrlja sa posuđa i kontejnera za skladištenje

Neke namirnice mogu da ostave mrlje na plastičnom posuđu. Da biste uklonili mrlje, napunite veliku posudu kipućom vodom. Iscedite sok od dva ili tri limuna i ubacite koru, dodajte posuđe i ostavite potopljeno tri do četiri sata.

Uklanjanje žutih mrlja sa odeće

Neki antiperspiranti stvaraju žute mrlje na beloj odeći. Da biste uklonili mrlje, pomešajte jedan deo sode bikarbone, limunov sok i vodu. Koristite četku sa mekom dlakom da utrljate rastvor na mrlje i ostavite mešavinu da odstoji najmanje 30 minuta, a zatim isperite.

Izvor: Lepa&Srećna