Blago su posoljeni, u obliku malog "bubrega" i "zarazni" toliko da obično ne možete da prestanete da ih jedete sve dok ne vidite dno činijice? Ne brinite ako volite indijski orah, jedina smetnja da ga jedete svakog dana je njegova visoka cena.

Indijski orasi su veoma zdrava namirnica, bogati su zdravim masnoćama i sadrže selen. I jedan i drugi sastojak je važan za visok nivo testosterona kod muškaraca.

Ovi sitni ukusni plodovi su i dobar izvor cinka i magnezijuma koji su, takođe, esencijalni nutrijenti za muško reproduktivno zdravlje. Nije neophodno da konzumirate veliku količinu selena da biste podigli svoj nivo testosterona. Međutim, istraživanja su pokazala da mala količina koju uzimate svakoga dana može da povisi i testosteron i da podigne kvalitet sperme.

indijski orah 2.jpg
Shutterstock  

Zato se indijski orah savetuje kao zdrava grickalica za sve, a naročito za muškarce koji žele da pospeše plodnost i kvalitet intimnih odnosa. Veoma je važno i to što ovi orasi imaju nizak glikemijski indeks pa pomažu da se održi zdrava telesna težina.

Namirnice sa nižim glikemijskim indeksom daju duže sitost, a to nije važno samo za vitku liniju. Uravnotežen nivo šećera u krvi, odsustvo visceralnih masti i viška kilograma su, takođe, veoma važni za muško reproduktivno zdravlje.

Tekst: Lepa&Srećna