Gubitak kilograma za mnoge je dug i mukotrpan proces, koji zahteva disciplinu i istrajnost. Međutim, put do željene kilaže možete sebi olakšati uz pomoć određenih trikova, a jedan od njih je i napitak od grejpfruta i meda.

Za pripremu ovog soka potreban vam je jedan veliki grejpfrut i jedna kašika meda. Ohladite grejpfrut u frižideru, zatim ga isecite na pola i kašikom izvadite pulpu. Stavite pulpu i med u blender i miksajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Grejpfrut
Youtube / Printscreen / Blessify 

Kombinacija ova dva sastojka je odlična u borbi protiv viška kilograma jer sadrži likopen, koji pomaže organizmu da se oslobodi toksina. Ovaj sok je potrebno popiti 20 minuta nakon obroka, a uz pomoć njega sagorećete više od polovine kalorija koje ste uneli tokom obroka.

Osim što pomaže kod mršavljenja, grejpfrut sadrži i mnogo hranljivih materija koje efikasno deluju protiv prehlada, kao i u sprečavanju srčanih oboljenja.

Sok od grejpfruta i meda za mršavljenje
Youtube/Printscreen/LITTLE DIY 

Ovo voće je bogato i vitaminima C, A, B, D, E i mineralima kao što su magnezijum, cink, fosfor i bakar. Takođe, snižava nivo lošeg holesterola - crveni grejp sadrži pektin, oblik rastvorljivog vlakna, koji kako pokazuju rezultati istraživanja vršenih na životinjama, usporava razvoj ateroskleroze. Studije su pokazale da žuti grejpfrut može sniziti nivo lošeg holesterola u krvi, dok crveni grejpfrut snižava i nivo triglicerida.

Ipak, kod konzumiranja grejpfruta treba biti na oprezu ukoliko pijete lekove. On može biti opasan u kombinaciji sa lekovima, jer može pojačati dejstvo leka do te mere da se stvori efekat kao da ste uzeli prekomernu dozu leka.

Tekst: Lepa&Srećna