Mnogim putnicima u avionu se prispava već na početku leta. Međutim, stjuardese napominju da nipošto ne bi trebalo da oslanjaju glavu na prozor ako već ne mogu da ostanu budni. Najbolje je da ponesu mali jastuk koji će staviti oko vrata i koji sprečava da licem dotiču staklo prozora. To je najmanje što možete da učinite za svoju higijenu.

"Niste uopšte jedini kojima se to dešava, nemate pojma koliko ljudi i dece je obrisalo ruke ili nešto drugo o taj prozor", kaže jedna stjuardesa. Moguće je da je baš ovo staklo jedno od najprljavijih delova u avionu.

Proverite i da li je navlaka na sedištu čista i, ako vam se učini da nije promenjena, postavite ubrus pre nego što oslonite glavu na naslon.

Osoblju aviona se "prevrće želudac" i kad vide da neki putnik (a naročito putnica!) dolazi u šortsu.

"Ista je situacija kao i sa prozorom - nikad ne znate koliko je sedište možda prljavo pa je bolje da putujete u pantalonama, tako je mogućnost zaraze manja", objašnjava jedna stjuardesa.

zena u avionu
Shutterstock  

Pored uobičajenih mera predostrožnosti u toaletu, osoblje aviona upozorava da pazite kako puštate vodu. "Nemojte samo da pritisnete golim prstom dugme, već upotrebite uvek parče toalet-papira ili ubrusa", kaže domaćica aviona.

Izvor: Lepa&Srećna