Nekoliko finih linija oko usana, sede vlasi, nagoveštaj sivog tena… Sve su to normalne promene starenja koje su neizbežne.

Ali sa proizvodima za podmlađivanje kože, tretmanima lica koji ne uključuju operaciju i proizvodima za negu kose, možemo da poboljšamo prirodnu lepotu. Postoji mnogo opcija za žene starije od 50 godina koje žele da se neguju i izgledaju mlađe.

Koža i kosa i efekti starosti

Vreme na suncu, pušenje, dijeta i genetika imaju efekte koji postaju očigledni na vašoj koži kako starite. Stres, gravitacija i gojaznost takođe utiču na izgled kože. A kako starite, vaša koža ne proizvodi nove ćelije tako brzo kao nekada. Tako postepeno postaje manje elastična i sklona sušenju. Nešto slično se dešava sa ćelijama koje vašoj kosi daju boju. Pigmentne ćelije kose postaju manje efikasne u obnavljanju, što čini kosu sedom.

Savet

1. Ako pušite, prestanite. Istraživanja pokazuju da pušenje prerano stari vašu kožu.
2. Klonite se sunca između 10 i 14 časova, jer su sunčevi zraci su tada najjači. Ako morate da budete napolju, nosite zaštitnu kapu, košulju dugih rukava, pantalone i naočare za sunce. Pege, staračke pege i mrlja na tenu povezani su sa izlaganjem suncu.
3. Umirite suvu kožu, koristite hidratantne sapune i losione. Obratite se svom lekaru ako i dalje imate problema.
4. Jedite ispravno i hidrirajte se. Dobra ishrana pomaže telu da popravi kožu. Pijenje puno vode pomaže hidrataciji kože iznutra.
5. Probajte proizvode protiv starenja. Ako imate više od 50 godina, kreme i losioni bez recepta mogu vam pomoći da poboljšate prirodnu lepotu podmlađivanjem kože.

Izvor: Lepa&Srećna