Avokado ne spada u jeftine namirnice, pa nutricionisti savetuju da ga iskoristite u potpunosti.
Seme avokada ima baktericidna i fungicidna svojstva, što znači da su u stanju da neutrališu različite štetne mikroorganizme. Osim toga, semenke sadrže saponine koji podstiču naš metabolizam i pomažu našem telu da se oslobodi "lošeg" holesterola. Osim toga, ovi proizvodi sadrže kalcijum, magnezijum i vitamin C.
Veoma je preporučljivo koristiti semenke avokada kao dodatak ishrani.
Pre nego što skuvate seme avokada, morate oguliti smeđu kožu i ostaviti da se seme osuši. Izrendajte koru, pa stavite u rernu oko sat vremena na niskoj temperaturi. Što se tiče koštice, možete je peći bez rendanja (oko 2 sata), zatim oguliti kožu i narendati pulpu koštice. Nije preporučljivo jesti sveže seme.
Preporučuje se da konzumirate semenke avokada ako patite od gojaznosti, ateroskleroze ili imate problema sa krvnim pritiskom. Možete ih jesti i ako imate upale ili probavne smetnje. Rendane semenke se obično dodaju u salate, smutije i druga jela.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka