Kruške su prepune minerala: kalijuma, bakra, fosfora, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa i brojnih mikroelemenata. Bogate su vitaminima, K, A i C, kao i većinom vitamina iz grupe B i D. Snižavaju LDL loš holesterol, odlične su za pankreas i jetru, pospešuju čišćenje i mogu da spreče cirozu. U kori kruške nalazi se kvercetin - antioksidans koji smanjuje rizik od srčanih oboljenja i upala.

 Američki naučnici radili su istraživanje koje je pokazalo da je jedna kruška dnevno potrebna za smanjenje rizika od nastanka gojaznosti za čak 35%.

"Naše istraživanje upućuje da postoji povezanost između učestale konzumacije krušaka i smanjenog rizika od nastanka gojaznosti, srčanih bolesti, različitih vrsta raka i dijabetesa tipa 2",  navodi se u istraživanju.

Kruške sadrže dijetalna vlakna koja pomažu usporavanju probave pa telo ima više vremena za razgradnju viška šećera. Na taj način ćemo sniziti nivo šećera u krvi.

Sadrži vitamin C, laktozu i glukozu, ali u njoj ima i levuloze – najslađeg prirodnog šećera. Jedna kruška srednje veličine ima oko 90 kalorija

Izvor: Lepa&Srećna