Kruške su prepune minerala: kalijuma, bakra, fosfora, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa i brojnih mikroelemenata. Bogate su vitaminima, K, A i C, kao i većinom vitamina iz grupe B i D. Snižavaju LDL loš holesterol, odlične su za pankreas i jetru, pospešuju čišćenje i mogu da spreče cirozu. U kori kruške nalazi se kvercetin - antioksidans koji smanjuje rizik od srčanih oboljenja i upala.
Američki naučnici radili su istraživanje koje je pokazalo da je jedna kruška dnevno potrebna za smanjenje rizika od nastanka gojaznosti za čak 35%.
"Naše istraživanje upućuje da postoji povezanost između učestale konzumacije krušaka i smanjenog rizika od nastanka gojaznosti, srčanih bolesti, različitih vrsta raka i dijabetesa tipa 2", navodi se u istraživanju.
Kruške sadrže dijetalna vlakna koja pomažu usporavanju probave pa telo ima više vremena za razgradnju viška šećera. Na taj način ćemo sniziti nivo šećera u krvi.
Sadrži vitamin C, laktozu i glukozu, ali u njoj ima i levuloze – najslađeg prirodnog šećera. Jedna kruška srednje veličine ima oko 90 kalorija
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka