Ljudi često nisu svesni da imaju problem s bubrezima dok on ne postane jako ozbiljan. Simptomi bolesti se često zanemaruju, a na loš rad bubrega ukazuju promene u funkciji urinarnog trakta, oticanje ruku, nogu, ispod očiju, umor, vrtoglavica, bol u leđima, mučnina, neprijatan ukus u ustima.

Ako ne očistite jetru, vremenom se toksini i soli akumuliraju u bubrezima, a to će dovesti do stvaranja kamenja i peska. Zbog toga je detoksikacija toliko važna. Jedan od najboljih lekova za čišćenje bubrega dolazi iz prirode. Čaj od peršuna ima diuretička svojstva. Sadrži ogromnu količinu korisnih vitamina, elemenata u tragovima i eteričnih ulja. Ovaj napitak čini čuda ali samo ako je pravilno pripremljen i ako se ispravno konzumira.

Uzmite vezu svežeg peršuna, dobro isperite i sitno iseckajte. Sipajte seckano zelje u šerpu, sipajte dovoljno vode da pokrije listove. Pustite da provri, zatim smanjite temperaturu i ostavite još 10 minuta. Nakon što se napitak ohladi stavite ga u frižider.  Konzumira se jedna šolja čaja na dan dve nedelje.

Već drugog dana primetićete da je vaš urin promenio boju. To znači da je proces čišćenja od toksina i peska već počeo. Ponovite ovu proceduru svaka dva meseca. Tokom perioda lečenja pijte dovoljno vode, inače će doći do dehidracije.

Za zdrave bubrege u ishranu možete uključiti lubenice, jabuke, limun, a možete je dopuniti maslinovim uljem - popijte 1 kašičicu ujutru na prazan stomak.

Budite oprezni jer peršun može izazvati pojačan apetit. Zato kontrolišite unos hrane kako ne biste dobili višak kilograma.

Izvor: Lepa&Srećna