Ruski režim za detoksikaciju i mršavljenje sa pirinčem, koji je za veoma kratko vreme postao popularan i masovno se deli na društvenim mrežama, isprobala je Milja Lukić, a svoje iskustvo podelila je sa čitateljkama “Lepe & srećne”. O tome koliko je ovaj recept delotvoran, koje su njegove negativne strane, kao i zbog čega umalo nije odustala, Milja kaže:

“Posle nekoliko dana detoksikacije sa pririnčem, htela sam da odustanem jer sam bila ‘aromatična’: i urin i znoj su se baš osećali, a znojila sam se više nego obično. Drugarica koja je prošla kroz sve to, a imala je i bonus – opstipaciju, rekla mi je da izdržim makar sedam, a još bolje deset dana. Zaista, neprijatni mirisi su prošli posle nekoliko dana, mada sam se i dalje znojila kao da sam trčala maraton. Kasnije se i znojenje unormalilo”, ispričala je.

Pravila režima

Potrebni su vam pirinač i voda, ništa više. Vodu skuvajte i prohladite. Pirinač dobro isperite, iz sedam ili devet voda. Zašto baš ovoliko puta? Ne piše, ali pretpostavljam da je sve preko sedam puta onako kako treba.

I još nešto – koristite običan pirinač, ne integralni. Pirinač ima strukturu kristala, on je apsorbent (upijač) i vari se u crevima, ne u želucu. Samim tim, on je kao neki deterdžent za creva, ali čisti i krvne sudove, kao što usput reguliše i telesnu težinu.

U staklenu teglu stavite onoliko kašika pirinča koliko vam je godina. Za 26 godina – 26 kašika, za 37 godina – 37 kašika i tako dalje. Preko pirinča sipajte prokuvanu i prohlađenu vodu, pa zatvorite teglu i stavite je u frižider.
Sutradan ujutro procedite pirinač, uzmite jednu kašiku, stavite je u šerpicu, nalijte novom vodom i kuvajte 3-5 minuta. Ništa ne dodajete – ni so ni ulje. Tako spremljen pirinač pojedite, a ostatak proceđenog pirinča vratite u teglu i nalijte novom prokuvanom i proceđenom vodom.

Najbolje bi bilo da sve to obavite najkasnije do 7.30 sati ujutro. Kad god da ste to uradili, naredna tri sata ne bi trebalo ništa da jedete. Naravno, možete da pijete vodu.

Narednog jutra sve jovo nanovo, i tako redom dok ne potrošite pirinač iz tegle. Ovaj tretman uključuje i najmanje 2 l vode dnevno.

Većina ljudi kroz ovaj tretman prolazi lako i već posle petnaestak dana oseća se lepše i lakše. Međutim, u prvih nekoliko dana neki imaju blagu glavobolju, malaksalost, nadimanje i opstipaciju, neki čak dobiju i osip. Ako ove tegobe traju duže od sedam dana, prekinite s tretmanom i obratite se lekaru jer je moguće da imate neki zdravstveni problem koji još nije otkriven.

Normalno je da vam prvih dana urin bude mutan i da vam se znoj jače oseća – to je samo znak da se oslobađate toksina. Sve će to proći najkasnije za nedelju dana. A posle tretmana ćete imati osećaj da vam je u organizmu neko uradio generalku.

Izbacuje otrove i topi kilograme

Osim što čisti telo od toksina, ovaj neobičan tretman pokazao se i kao veoma delotvorno sredsvo za mršavljenje, što je Milja vrlo brzo primetila:

“Iako detoksikacija ima prvashodno cilj da vas očisti od otrova, mršavljenje je često propratna pojava. Meni se posle nedelju dana apetit smanjio, a stalni doručak mi je postao taj skuvani pirinač posle kog sam se osećala sito ne samo tri sata nego sve do popodnevnih sati, tako da sam imala dva obroka dnevno, i to mi je bilo dovoljno. Za drugi obrok jedite šta god želite. Stomak počinje da radi kao da se takmiči za udarničku značku, metabolizam se ubrzava, a varenje poboljšava”, kaže Milja.

Savet plus za starije od 30

Ako ste stariji od 30 godina, potrebno vam je više od jedne tegle za pirinač. U tom slučaju, najbolje je da krenete s deset kašika pirinča. Kad ga potrošite, počnite ponovo s deset kašika i tako redom dok ne ispunite „kvotu”.

Ruska alternativna medicina preporučuje da ovaj postupak sprovodite dvaput godišnje, u proleće i jesen, ali, ako se zdravo hranite i dosta krećete, dovoljno je samo jednom godišnje.

Izvor: Lepa&Srećna/Žaklina Milenković