Male izmene u ishrani mogu da budu baš onaj "čarobni lek" za kojim svi tragamo kako bismo poboljšali zdravlje i produžili život, piše Lepa & Srećna.

Mnogi smatraju da je savet lekara da svakog dana pojedemo 5 porcija voća i povrća previše komplikovan. Neki ne uspevaju da pripreme jelo kod kuće, na poslu nisu u prilici da jedu voće, a svi se žale kako s teškoćom nabavljaju kvalitetne i neprskane plodove.

Zato je rešenje za mnoge upravo - jogurt! Napitak koji možete da kupite u prvoj radnji i konzumirate lako i jednostavno - na radnom mestu, na pauzi na fakultetu ili tokom odmora u školi.

Jogurt blagotvorno deluje na naše organe za varenje i jača imunološki sistem, smanjuje rizik od dijabetesa i obara pritisak, a odličan je i u prevenciji osteoporoze.

Istraživanja su pokazala da je normalan krvni pritisak lakše održati ako jedete posne mlečne proizvode i voće i povrće nego ako te mlečne proizvode izbacite iz ishrane.

Preporučuje se da birate jogurt sa nižim procentom masti, dovoljno je da popijete i samo 50 decilitara, ali treba da ga pijete pet puta nedeljno.

Izvor: Lepa & Srećna

PROČITAJTE JOŠ: