Dru Barimor, koju znamo sa filmskog platna, govorila je da je održavanje forme za sve te filmove i televizijske emisije veoma naporno, a tokom jednog intervjua za magazin "In Stajl" (InStile) kroz šalu je prokomentarisala svoju borbu sa kilogramima:

"Moram toliko da radim da ne bih dostigla veličinu autobusa... U redu je, to je moje putovanje. To je moja karma. Ne znam, možda sam bila mršava u prošlom životu".

Glumica je imala teško detinjstvo, suočavala se sa velikim promenama i odricanjima, a tokom godina i njen plan ishrane se mnogo menjao. Nekada je imala višak kilograma i ne baš savršenu holivudsku figuru. Međutim, uspela je da izgubi kilograme tako što je kombinovala zdravu ishranu sa vežbanjem. Jedan period glumica je bila na vegetarijanskoj ishrani, ali je odlučila da ipak doda i proteine iz živine i ribe i tako je počela sa takozvanom fleksitarnom dijetom.

U pitanju je pristup koji promoviše da jedete manje mesa i više biljne hrane, a mnogima je privlačan jer nema stroga pravila, a može da doprinese i ubrzavanju metabolizma. Popularna glumica je smanjila i unos vina na 3 čaše nedeljno, a proste ugljene hidrate zamenila je složenim poput žitarica od celog zrna i namirnica koje sadrže vlakna.

Dru Barimor uživa u kuvanju i često deli svoje kulianrske avanture na Instagram profilu. Dan obično počinje velikom čašom vode sa limunom jer smatra da to može da doprinese boljem varenju. Njeni favoriti za doručak su tost sa avokadom i maslinovim uljem, jaja, voće i francuski tost.

Za ručak često pravi vegetarijanski burito, suši ili salate. Ponekad se dešava da želi da ugodi sebi, pa se počasti picom ili testeninom.

Kada je vreme za užinu, Dru Barimor će rado izabrati voće, grčki jogurt sa medom ili humus sa povrćem, a na večernjem meniju je često losos sa povrćem ili takosima. Dru Barimor kao najznačajnije pravilo izdvaja ravnotežu - ako je doručak kaloričniji, užina i ručak su blaži i obrnuto. Zahvaljujući ovakvom načinu ishrane, fleksitarnoj dijeti kao i zdravoj ishrani, glumica je nakon što je dobila decu uspela da se izbori sa viškom kilograma.

Pročitajte i kako se glumica Dru Barimor odala alkoholu nakon razvoda.

BONUS VIDEO:

Lampaš: Dijeta asocira ljude na izgladnjivanje Kurir televizija

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.