Nije lako skinuti stomak, naročito ne za kratko vreme, ali ima mnogo toga što možete da uradite da biste što pre mogli da obučete najlepšu haljinu po svojoj želji.

U očuvanju zdravlja i vitke figure, najvažnije da se ovim ciljevima posvetite dugoročno, ali isprobajte i ovaj plan za  skidanje stomaka bar 7 dana i dobićete sigurno dodatnu motivaciju. Produžite ga odmah na 10 dana, a onda vam neće biti toliko teško ni da ga se duže pridržavate.

Korak broj 1. Odmah smanjite unos soli. Veliki deo onog što na telu primećujemo kao naslage na stomaku, zadnjici i butinama je, zapravo, voda koju telo zadržava. Momentalno prestanite da solite kuvana ili pržena jaja, izbacite iz ishrane instant supe, nipošto nemojte da zavaravate glad slanim štapićima ili integralnim krekerima. Za samo nekoliko dana, telo se može osloboditi i po nekoliko litara viška tečnosti.

so u hrani.jpg
Shutterstock  

Korak broj 2. Izbacite šećer, sve mesne prerađevine, prestanite da jedete slatkiše, pojačajte proteine. Jedite kuvana jaja, obarene integralne žitarice, pečeno ili bareno meso, ribu, mnogo salate i barenog lisnatog povrća. Morate smanjiti broj kalorija koji dnevno konzumirate.

Korak broj 3.Povećajte unos tečnosti. Pijte dva do tri litra vode dnevno, počnite jutro čajem od komorača ili vodom s malo limunovog soka. Preporučuju se i biljni čajevi, sa dodatkom đumbira i kurkume.

Kako najbrže skinuti stomak za 7 do 10 dana
Shutterstock  

Korak broj 4.Vežbajte svaki dan, možete to raditi i kod kuće i ne treba vam nikakva oprema. Minimum je trideset minuta, a u obzir dolaze sve vežbe koje vam podižu puls i od kojih se dobro zadišete i oznojite - trčanje u mestu, preskakanje vijače, sve vrste skokova. Probajte i "penjanje" na podu - oslonite se na šake, a noge naizmenično podižete savijene u kolenu, sve do grudi.

vezba kod kuce.jpg
Shutterstock  

Korak broj 5. Vežbajte mišiće stomaka i srednjeg dela tela. Za čitav srednji deo je jedna od najjednostavnijih i najdelotvornijih vežbi "plank" ili, na srpskom, izdržaj. Lezite na stomak, oslonite se na podlaktice i podignite od poda tako da celo telo bude ravno (kao daska, "plank" na engleskom). Cilj je da ostanete u ovom položaju 30 do 60 sekundi i da ponovite četiri serije.

Kako najbrže skinuti stomak za 7 do 10 dana
Shutterstock  

Različite forme "trbušnjaka" (sa savijenim nogama ili podignutim u vazduh ili naizmenično podizanim) treba da radite minimum tri vrste, po 15 ponavljanja, u tri serije. Ako niste u formi, sve ovo nije lako, ali radite koliko možete. Odmorite, pa nastavite. Svakog dana će biti sve lakše.

BONUS VIDEO:

Kako se radi plank Instagram/xtremebuiltnotbought

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.