Heljda dijetu je preporučljivo držati dve nedelje, a za to vreme može se izgubiti 7 do 10 kilograma. U isto vreme, ova namirnica učiniće da se vaš organizam pročisti, kao i da se želudac i creva regenerišu.

Heljda sadrži mnogo proteina, aminokiselina, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda, vitamina B1 i B6 i ima mnogobrojne benfite po zdravlje

priprema varice
Profimedia 

Ova dijeta funkcioniše tako što je heljdu dozvoljeno jesti koliko god želite, bez začina, soseva i soli (osim soja sosa, koji je dozvoljen).

U toku dana treba popiti 1l kefira, a treba piti i vodu, ne manje od 1,5 litra dnevno. Uz vodu možete piti i zeleni čaj.

Dozvoljena je i kafa, ali ne više od 2 šolje dnevno, bez šećera. Poželjno je da poslednji obrok bude 4 sata pre spavanja.

shutterstock_1028139856.jpg
Shutterstock  

U toku dana dozvoljeno je jesti voće i povrće ( jabuka, narandža, kupus salata, zeleno povrće, suve šljive, kašika meda). Dozvoljeno je jesti takođe i obareno zeleno povrće - spanać, brokoli, prokelj, grašak, takođe bez soli i drugih začina.

Preporučljivo je da se ne izmerite odmah po završetku heljda dijete, već da sačekate 3 do 4 dana, budući da se čišćenje organizma nastavlja još nekoliko dana nakon završetka ove dijete.

Tekst: Lepa&Srećna