Mnogo je načina na koje možemo da utičemo na svoj izgled. Rigorozne dijtete su opcija koja nije dobra jer, osim što nam narušavaju zdravlje, nije lako ni izdržati tako radikalan režim ishrane. Najefektniji i najzdraviji način je da uz umerenu fizičku aktivnost jedemo birane namirnice, a doručak je posebno važan za ubrzavanje metabolizma. Nutricionisti savetuju da je od izuzetne važnosti za zdravlje da ujutru konzumiramo proteine.

"Unošenje proteina ujutro nivo šećera i energije održavaju tokom celog dana, to znači da ćemo osim poleta osećati i bolje rasploženje u krvi stabilnim tokom celog jutra, što znači da su i vaša glad i raspoloženje stabilniji“, tvrde stručnjaci a mi vam predstavljamo pet namirnica koje možete jesti za doručak, a koje su odlični saveznici u borbi za vitku liniju.

Jaja

Jaja su bogata proteinima i dokazano nas dugo drže sitim. Bez obzira na to što žumance sadrži mnogo kalorija, jaja su odličan izbor za one koji žele da smršaju.

Jogurt

Mnoge dijete kao ključnu namirnicu sadrže jogurt, a i često se u preporuci nutricionista ističe kao mlečna namirnica koja pomaže da budete siti.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi (orah, lešnik, pistaći, indijski i brazilski orah) bogati su različitim hranljivim materijama: vlaknima, proteinima i zdravim mastima, a istraživanja su pokazala da dodavanje orašastih proizvoda u prehranu pomaže u gubitku kilograma. Vodite računa sa količnom koju unosite - budući da su jako kalorični ograničite dnevni unos na 20 do 30 grama.

Čia semenke

Namirnica koja ima veću nutritivnu vrednost, što znači da ćete se osećati sito, a nećete uneti veliku količinu kalorija. Jedan obrok, odnosno 30 grama ovih semenki ima samo 101 kaloriju, ali i 4 grama protetina, 11 grama vlakana i 9 grama masti.

Zobena kaša

Niskokalorični doručak bogat vlaknima i proteinima. U zobenu kašu po ukusu možete dodati bobičasto voće, banane ili med.

Izvor: Lepa&Srećna