- Sastojci:
- 1/2 kokoške
- 1 šargarepa
- 1/4 korena celera
- 2 glavice crvenog luka
- 1/2 šolje pirinča
- 2 žumanceta
- 1 limun
- so
- peršun
Priprema: Komade mesa kuvajte zajedno sa šargarepom, celerom i lukom.
Skidajte penu, kao kad kuvate svaku drugu supu. Kad je meso mekano, izvadite ga, a supu procedite i ponovo nalijte u lonac.
Opran pirinač skuvajte u supi, ali pazite da se ne raskuva.
Umutite žumanca s limunovim sokom i solju, pa polako nalijte u toplu supu i mešajte žicom.
S kokošjeg mesa skinite kosti i kožu, vratite ga u supu, i ponovo sve ugrejte, ali ne smete da kuvate supu.
Pred serviranje pospite seckanim peršunom i stavite kolut limuna bez kore.
Vreme pripreme: 45 minuta
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka