Sastojci:
- 800 gr konzerviranog paradajza (pelata)
- 2 čena belog luka
- vezica svežeg bosiljka
- so, biber, ulje
Priprema:
Na malo ulja ugrejte seckani belik luk, pa kad počne da menja boju dodajte bosiljak i oceđen paradajz. Polako zagrevajte, a drvenom varjačom mešajte i gnječite paradajz. Kad smesa provri, posolite i pobiberite.
Sklonite sa vatre, pa procedite smesu kroz krupno metalno sito, a pritom izbacite beli luk i bosiljak. Pazite da pokupite s druge strane dna sita sav pire od paradajza koji se tu zadrži.
Vratite u šerpu pa pustite da tiho vri oko pet minuta da se smesa još malo zgusne i da doterate ukus.
Sos možete da čuvate u frižideru oko nedelju dana u dobro zatvorenoj tegli, a koristite ga i kao dodatak za picu, sos za pastu ili prilog uz bareni krompir i meso.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka