Sastojci (4 osobe):

  • 8 tankih ćurećih šnicli (po 120 g)
  • 8 režnjeva slanine
  • crvena paprika
  • 300 g punomasnog svežeg sira
  • 2 kašičice majčine dušice
  • so, biber
  • 2 kašike brašna
  • 5 kašika ulja
  • 100 ml belog vina
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 250 g pirinča
  • šargarepa
  • litar pileće supe
  • 250 g graška
  • 100 ml pavlake
  • kašika seckane nane

Priprema:

1. Šnicle operite, osušite i malo ih izlupajte. Prekrijte ih režnjem slanine.2. Papriku operite, prepolovite, očisitite od semenki i iseckajte. Sir pomešajte sa paprikom i majčinom dušicom. Dobro začinite solju i biberom. Masu premažite preko mesa, urolajte i pričvrstite čačkalicama.
3. Rolate tanko pospite brašnom i na tri kašike vrelog ulja propržite sa svih strana dok meso ne dobije zlatnosmeđu boju. Prelijte vinom. Poklopljeno dinstajte oko 25 minuta na tihoj vatri.
4. Za rizi-bizi oba luka oljuštite, sitno isecite, pa propržite na 2 kašike ulja. Zatim dodajte pirinač i dinstajte ga dok ne postane staklast. Šargarepu ogulite, operite, iseckajte u kockice i dodajte. Sipajte malo pileće supe i pustite da jednom provri. Na slabijoj vatri kuvajte još oko 15 minuta, dolivajući s vremena na vreme supu.
5. Dodajte grašak i oko pet minuta dalje kuvajte. Kiselu pavlaku i seckanu nanu dodajte i sve zajedno pomešajte. Servirajte ćureće rolate sa rižotom, a po želji garnirajte listićima nane.

Vreme pripreme 70 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob