Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 kašike soli + so za knedle
- biber
- struk celera
- veza peršuna + malo peršuna za knedle
- 150 g zeleni (šargarepa, koren celera, koren peršuna)
- pile (1-1,2 kg)
- 100 g griza
Priprema:
Pile stavite u veći lonac i zalijte s toliko hladne vode da prekrije meso. Dodajte očišćenu zelen i stavite na laganu vatru da proključa. Čim proključa, posolite, sačekajte nekoliko sekundi pa kašikom skinite penu i nastavite s kuvanjem polupokriveno dok pile ne omekša.
Pred kraj kuvanja dodajte grančice celera i peršuna. Za to vreme pripremite mešavinu za knedle od griza. U dubljoj posudi razmutite jaja, dodajte griz, so, seckan peršun, i žicom promešajte jednoličnu smesu. Pokriveno ostavite oko pola sata, pa smesu za knedle promešajte kašikom, kašičicom vadite knedle, stavljajte u ključalu supu i kuvajte na laganoj vatri 8-10 minuta.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka