Voditeljka Aleksandra Gudelj slobodno vreme najradije provodi sa sinom Milijanom i suprugom. Voli i da se druži sa prijateljima, kao i dobar provod. Vatrena je navijačica Crvene zvezde, a kada je reč o ishrani, kaže da se trudi da se hrani zdravo i da ne jede brzu hranu. 

- Kuvam, i to je verovatno jedan od razloga što izgledam tako kako izgledam, jer vodim računa da to budu uglavnom kuvana jela poput graška, boranije, supica, čorbica, punjenih tikvica, raznih musaka… Volim da kuvam i večito nešto krčkam u kuhinji. To sam nasledila od mame i bake. Gledajući njih dve uvek sam želela da i ja naučim kako se sprema to jelo koje kuvaju, ne bi li jednoga dana ja to spremala svom mužiću. I, eto, tako je na kraju i ispalo! Sve što sada kuvam za muža i sina, to radim sa mnogo ljubavi - kaže Aleksandra.

Punjene tikvice

Potrebno je:

  • 300 g mlevenog junećeg mesa
  • luk
  • jaje
  • šoljica belog pirinča
  • so
  • bio-začin
  • malo mirođije
  • slaninica
  • 4 krupnije tikvice

Priprema

Fil: Izdinstajte luk, dodajte mleveno meso, posolite i stavite bio-začin po želji, dodajte malo mirođije zbog ukusa i mirisa, umutite jedno jaje i zatim dodajte pirinač. Sve to pustite malo da se krčka.

Oljuštite tikvice, isecite ih na pola po širini, izdubite unutrašnjost i napunite već pripremljenim filom. Stavite u vatrostalnu posudu ili pekač sa dva do tri prsta vode i između tikvica dodajte slaninicu.

Po želji uz tikvice možete da skuvate i krompir (dodajte ga pola sata pre kraja).

Tekst: Marija Jakob