Priprema:

Sastojci

½ kg mladih vrhova koprive
2 kašike krupno mlevenoh kukuruznog brašna
mleveni biber, so
kašika rendanog rena u sirćetu

Koprive očistiti pre pranja, popariti vrelom vodom, sačekati nekoliko minuta i ocediti a vodu baciti. U loncu zagrejati litar vode, i kad provri, spustiti u nju oceđenu koprivu i pustiti da kuva na laganoj vatri pola sata. Koprive ponovo ocediti i dobro izmešati sa kukuruznom prekrupom. Sve to dobro izgnječiti viljuškom, preliti vodom u kojoj su se koprice kuvale i pusititi da vri još pola sata. Čorba se tek na kraju posoli i pobiberi po ukusu. Kad se malo prohladi, doda joj se blako zakiseljeni rendani ren. 

Recept iz Lisinog poklon-dodatka "Kuvar samoniklog bilja", sačinjenog na osnovu knjige "Sunčeva trpeza", autorke Mirjane Petrović.