Imajući u vidu njenu parolu „da kad nešto voli onda to najiskrenije radi” za Irinu Radović, voditeljku emisije Žene na televiziji Prva sreća je to što nije veliki gurman i što ne voli masnu, tešku, začinjenu hranu. Jer, da je suprotno, teško bi se kontrolisala, kao što to, kako kaže, nekako uspeva sa sladoledom i čokoladom - njenim ljubavima „na prvi ukus” kojih se ne odriče. 

- Kako u životu bežim od formi, pravila i predrasuda, tako ni u ishrani nemam pravila. Prijaju mi lagana jela od povrća dok od mesa jedem samo ribu, biftek i ponekad piletinu. Ujutru pre treninga jedem musli, voćni jogurt i neku voćku - priča Irina i dodaje da najviše voli da ode na ručak kod svoje drugarice Slavice koja je vegetarijanka i koja sprema divne đakonije. 

- Obožavam pirinač sa suvim grožđem, grašak sa cimetom i čorbe sa bar pet vrsta povrća i indijskim začinima koji daju pikantan ukus. Obično večeram tunjevinu, salate, ali i razne pite. Jedna od omiljenih mi je ova za koju vam dajem recept - završava Irina.

Pita od heljdinog brašna

Priprema: Napraviti testo za palačinke u razmeri: jedna trećina brašna od heljde, a dve trećine pšeničnog brašna, sa mlakom vodom i malo soli. Ispeći palačinke koje će u stvari biti kore za pitu, iseći ih na pola i ređati tako da ravna ivica ide uz pleh a polukružna u sredinu posude. Kore, to jest palačinke filovati nadevom od sira i jaja i malo ulja, kao za ostale pite. Kada se poređa poslednji sloj kora, pitu iseći i zaliti sa malo mleka, pa peći u prethodno zagrejanoj rerni. 

Nenad Blagojević