Imajući u vidu njenu parolu „da kad nešto voli onda to najiskrenije radi” za Irinu Radović, voditeljku emisije Žene na televiziji Prva sreća je to što nije veliki gurman i što ne voli masnu, tešku, začinjenu hranu. Jer, da je suprotno, teško bi se kontrolisala, kao što to, kako kaže, nekako uspeva sa sladoledom i čokoladom - njenim ljubavima „na prvi ukus” kojih se ne odriče.
- Kako u životu bežim od formi, pravila i predrasuda, tako ni u ishrani nemam pravila. Prijaju mi lagana jela od povrća dok od mesa jedem samo ribu, biftek i ponekad piletinu. Ujutru pre treninga jedem musli, voćni jogurt i neku voćku - priča Irina i dodaje da najviše voli da ode na ručak kod svoje drugarice Slavice koja je vegetarijanka i koja sprema divne đakonije.
- Obožavam pirinač sa suvim grožđem, grašak sa cimetom i čorbe sa bar pet vrsta povrća i indijskim začinima koji daju pikantan ukus. Obično večeram tunjevinu, salate, ali i razne pite. Jedna od omiljenih mi je ova za koju vam dajem recept - završava Irina.
Pita od heljdinog brašna
Priprema: Napraviti testo za palačinke u razmeri: jedna trećina brašna od heljde, a dve trećine pšeničnog brašna, sa mlakom vodom i malo soli. Ispeći palačinke koje će u stvari biti kore za pitu, iseći ih na pola i ređati tako da ravna ivica ide uz pleh a polukružna u sredinu posude. Kore, to jest palačinke filovati nadevom od sira i jaja i malo ulja, kao za ostale pite. Kada se poređa poslednji sloj kora, pitu iseći i zaliti sa malo mleka, pa peći u prethodno zagrejanoj rerni.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka