Kada se prehladite nema ničeg boljeg od tople supe. Deluje protiv upala, ublažuje kašalj, jača imuni sistem - ona je pravi domaći lek. Zato bi je uvek trebalo imati pri ruci, svežu ili u zamrzivaču.
Recept: jedno pile (2,5 kg), sa vezom zeleni, 2 crna luka (prepolovljena i prepečena), veza peršuna,3 lovorova lista,kašičicom bibera u zrnu i čenom belog luka kuvajte oko dva sata.
Izvadite pile, supu procedite, začinite i servirajte sa povrćem i mesom. Ukoliko je koristite samo kao lek ne morate da je začinite. Ohlađenu supu možete zalediti u posudama odnosno kesama za led, ili u plastičnim teglicama koje mogu da se zamrznu. Zaleđena supa može da stoji u zamrzivaču oko tri meseca.
Pogledajte u galeriji 4 kratka koraka za pripremu ove supe.
Pripremila: Dragana Gojković
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka