Kada se prehladite nema ničeg boljeg od tople supe. Deluje protiv upala, ublažuje kašalj, jača imuni sistem - ona je pravi domaći lek. Zato bi je uvek trebalo imati pri ruci, svežu ili u zamrzivaču.

Recept: jedno pile (2,5 kg), sa vezom zeleni, 2 crna luka (prepolovljena i prepečena), veza peršuna,3 lovorova lista,kašičicom bibera u zrnu i čenom belog luka kuvajte oko dva sata.

Izvadite pile, supu procedite, začinite i servirajte sa povrćem i mesom. Ukoliko je koristite samo kao lek ne morate da je začinite. Ohlađenu supu možete zalediti u posudama odnosno kesama za led, ili u plastičnim teglicama koje mogu da se zamrznu. Zaleđena supa može da stoji u zamrzivaču oko tri meseca.

Pogledajte u galeriji 4 kratka koraka za pripremu ove supe.

Pripremila: Dragana Gojković

LepaiSrecna Lekovitu pileću supu uvek treba imati u rezervi. Pripremite je uz pomoć ovih jednostavnih uputstava.