Jedno od najboljih mesta u Pirotu za uživanje u specijalitetima tamošnje kuhinje je krčma „Ladna voda“.
U etno-restoranu u ulici Nikole Pašića starom više od pola veka koji je pod zaštitom države, a koji u poslednje tri godine vode braća Boban i Bojan Tančić, možete probati razna jela: od čobanske salate, paprika sa rendanim ovčjim sirom i pirotskog kačkavalja do čuvene peglane kobasice, janije, jagnjećeg čomleka i gulaša od divljači.A o specijalitetima sa roštilja i sarmama da ne govorimo.
Šef kuhinje Boban Tančić (43) pripremio nam je „Ovčarski zalogaj”, jelo koje je osmišljeno baš u njegovom restoranu.
Ovčarski zalogaj
Potrebno je:
- 250-300 g svinjskog vrata
- 70 g ovčjeg sira
- 30 g slanine
- 60 g svinjske maramice
- malo senfa
- malo ljute paprike
Priprema: Iseći i izlupati svinjski vrat, napuniti ga sirom i slaninom, namazati senfom i posuti ljutom alevom paprikom. Zatvoriti i sve umotati u svinjsku maramicu. Peći desetak minuta na roštilju.
Tekst: Nenad Blagojević
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.