Jedno od najboljih mesta u Pirotu za uživanje u specijalitetima tamošnje kuhinje je krčma „Ladna voda“.

U etno-restoranu u ulici Nikole Pašića starom više od pola veka koji je pod zaštitom države, a koji u poslednje tri godine vode braća Boban i Bojan Tančić, možete probati razna jela: od čobanske salate, paprika sa rendanim ovčjim sirom i pirotskog kačkavalja do čuvene peglane kobasice, janije, jagnjećeg čomleka i gulaša od divljači.A o specijalitetima sa roštilja i sarmama da ne govorimo.

Šef kuhinje Boban Tančić (43) pripremio nam je „Ovčarski zalogaj”, jelo koje je osmišljeno baš u njegovom restoranu.  

Ovčarski zalogaj 

Potrebno je:

  • 250-300 g svinjskog vrata
  • 70 g ovčjeg sira
  • 30 g slanine
  • 60 g svinjske maramice
  • malo senfa
  • malo ljute paprike 

Priprema: Iseći i izlupati svinjski vrat, napuniti ga sirom i slaninom, namazati senfom i posuti ljutom alevom paprikom. Zatvoriti i sve umotati u svinjsku maramicu. Peći desetak minuta na roštilju.

Tekst: Nenad Blagojević