Sastojci:
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 2 kašike ulja
- 4 jajeta
- 2 kašike pirinča
- 2 kašike brašna
- so, biber
- 2 kašike pavlake
Priprema:
Izrendajte šargarepu i crni luk i stavite u šerpu da se kuva, posolite i dodajte ulje. U drugu posudu stavite mleveno meso, dva jajeta, pirinač, brašno, posolite i pobiberite. Kad je povrće kuvano, pravite knedlice od mesa i dodajte povrću da se kuvaju (na tihoj vatri da se ne raspadnu). Kad je meso kuvano, umutite preostala jaja s pavlakom, stavite u šerpu i promešajte polako. Kuvajte još 2-3 minuta.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka