Potrebne namirnice:
- 250 g dinstane šargarepe
- 1/2 l goveđeg ili pilećeg bujona
- 1/2 šolje pirinča dugog zrna
- beli biber
- đumbir u prahu
- 1-3 kašike svežeg soka od pomorandže
- so
Vreme pripreme: 25 minuta
Priprema:
Šargarepu ocedite i grubo propasirajte. Stavite je na vatru zajedno s bujonom, dodajte pirinač i kuvajte 15 minuta. Začinite biberom, đumbirom i pomorandžinim sokom.
Miljin savet: Ako umesto masti stavite ulje i umesto bujona običnu vodu, a dodate malo naseckanog belog luka (1-2 čena), dobićete posnu varijantu koja nam je poznatija pod imenom - ćušpajz.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka