Sastojci za 40 komada:
- 300 g brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 200 g putera (listići)
- vanilin šećer
- 125 g šećera
- 200 g mlevenog maka
- 100 ml mleka
Priprema:
U posudu stavite sve sastojke osim maka i mleka, mikserom na brzinu umesite glatko testo. Obmotajte folijom i ostavite 30 minuta u frižideru. Rernu zagrejte na 180 °C. Testo na brašnom posutoj ploči razvaljajte u duguljasti pravougaonik debljine oko 5 mm.
Mak poparite ključalim mlekom, dodajte 2 kašike šećera i prohlađenom masom premažite testo, urolajte ga s duže strane u kompaktan valjak. Nasecite ga na parčad debljine oko 5 mm, poslažite na pleh obložen masnim papirom i pecite 18-20 minuta.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka