Sastojci za 40 komada:

  • 300 g brašna
  • pola kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 200 g putera (listići)
  • vanilin šećer
  • 125 g šećera
  • 200 g mlevenog maka
  • 100 ml mleka

Priprema:
U posudu stavite sve sastojke osim maka i mleka, mikserom na brzinu umesite glatko testo. Obmotajte folijom i ostavite 30 minuta u frižideru. Rernu zagrejte na 180 °C. Testo na brašnom posutoj ploči razvaljajte u duguljasti pravougaonik debljine oko 5 mm.

Mak poparite ključalim mlekom, dodajte 2 kašike šećera i prohlađenom masom premažite testo, urolajte ga s duže strane u kompaktan valjak. Nasecite ga na parčad debljine oko 5 mm, poslažite na pleh obložen masnim papirom i pecite 18-20 minuta.

Marija Jakob